Postimees 1919. aastal: Tallinna sadamas käib üha aktiivsem kaubandus

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn. Paljassaare sadam kevadel 2018.
Tallinn. Paljassaare sadam kevadel 2018. Foto: Eero Vabamägi / Postimees
  • tallinna sadam

Tallinna sadamas on praegu enam liikumist ja tegevust kui iialgi enne selsamal ajal. Isegi enam, kui enne sõda. Seletada võib seda nähtust sellega, et enne sissevedu niisama ka väljavedu Venemaal suvel Peterburisse koondus, kuna Tallinna puulaevade hulka ainult harva mõni suurem laev nagu ära eksis.

Praegu töötavad Tallinna sadamas aga kümmekond suuremat laeva koormat maha võttes ja pääle pannes. Kolm suuremat purjekat tühjendavad soolakoormaid, millest osa aitadesse, osa vagunitesse laaditakse, mitu aurikut tühjendavad jahu-, kaera- ja odrakoormaid, teised laadivad puumassi jne.

Pääle selle oldakse kibedasti töös sadama sildade parandamisega, mis sõja-aastate jooksul hooletusesse jäänud. Selle kõige kallal on juba nüüd hulgad inimesed tööl ja võib oletada, et Tallinna sadam meie riiklise seisukorra kõvenemisel juba lähemal ajal tuhandetele inimestele tööd võib anda, sest et ka liitriigid päev-päevalt oma tegevust siin suurendavad ja väljamaa kaubitsemine Eestiga ning Venemaaga siia koondub. 11.06.1919

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles