Artemi Troitski: suur Korea malemäng (4)

Artemi Troitski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un.
Kim Jong-un. Foto: Valery Sharifulin/Valery Sharifulin/TASS

Tema missioon ei ole veel lõppenud, vaap ei sädele veel tordi peal ja kirsid on tippu lisamata, aga juba praegu, keset protsessi, võib veendunult öelda: Kim Jong-un on 21. sajandi alguse kõige kaugemale nägev, kõige mõjuvam ja, mis peamine, kõige tõhusam poliitik. Tema kõrvale ei ole kedagi seada – kõik teised on üdini igavad, pelglikud, jamade soengutega.

Tuletame meelde: veel käesoleva (!) aasta algul kartsid arama verega lääne sportlased sõita Lõuna-Korea olümpiamängudele Põhja-Korea võimalike raketilöökide tõttu! Kim tulistas välja ühe ballistilise rauakolaka teise järel ja need lendasid aina kaugemale. Maa all pandi plahvatama lausa terved tuumamegatonnid!

See oli tõeline oht, isegi kui allikaks oli groteskne režiim. Trump, kah järsu ütlemisega mees, vastas verbaalselt, lubades põrgutuld: udu tihenes, raketid võbelesid juba stardipalavikus, maailm hoidis hinge kinni ja ootas, mil Kaug-Idas viimaks kolakas ära käib… Aga nüüd vaata ainult ja imetle! Põhja- ja Lõuna-Korea juhid suruvad sinitaeva taustal teineteisel kätt, Kim Jong-un saab kokku Mike Pompeoga, algul kui CIA, siis ka kui riigidepartemangu juhiga, Pyongyang keerab kella Souli aja peale, lähiajal on aga oodata lausa „maailma paaria nr 1“ ja „maailma sandarmi nr 1“ kokkusaamist.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles