Paulig taasavas Eestis kohvitehase

Peeter Langovits
, fotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sauele oli 1. juuni 1993 eriline: tööd alustas Via Baltica äärde rajatud Pauligi kohvi- ja maitseainetehas. Üle poolesaja aasta jätkas Paulig kohvitootmist Eestis. Perefirma Paulig oli hakanud Eestis kohvi tootma 1938. aastal, kuid selle lõpetasid sõda ja järgnenud okupatsioonid.

Juulis 1992 andis valitsus loa Paulig OY tütarfirmale AS Paulig Baltica tehase rajamiseks ja tegutsemiseks Eestis. Kohe läks ehitus lahti. Tehase tootmisliinidest osa oli varem kasutatud Helsingi tehases. Need läbisid siin põhjaliku uuenduskuuri ja hoone oli tootmiseks valmis kümne kuuga. Ehitasid SRV International OY tütarfirma SRV Eesti Ehitus ja EE-Betoonelement.

See oli Pauligi esimene välisinvesteering ning tõi Eestisse 110 miljonit krooni ja ligi 40 uut töökohta. Tootmise laiendamisel võis saada tööd veel paarkümmend töötajat. Eesti turu järel oli firmal sihikul Läti, Leedu ja Poola.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles