Õpetajate Lehes sel reedel: tänane kool tuleb uue vastu välja vahetada

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homses Õpetajate Lehes: 

Foto: Õpetajate Leht

Lastekaitsepäeval laulab Vabaduse väljakul tuhat mudilast

Täna kell 12 algab Tallinnas Vabaduse väljakul mudilaste laulupidu «SadaSäraSilma», kus osaleb sada pealinna lasteaeda, igaühest kümme last. Lapsed esitavad peol kümme laulu, nende seas uusi, aga ka vanu ja tuntuid.

Tänane kool tuleb uue vastu välja vahetada

Igal aastal alustab koolis tööd ligi 800 uut õpetajat. Paraku on neist viie aasta pärast koolis veel vaid pooled. Mida ette võtta õpetajate väljalanguse vastu koolist, seda arutatakse TLÜ haridusinnovatsioonikeskuse HIK aruteluringis.

Üks nädal alustava õpetaja elus

Kui erinev on alustava õpetaja nädal Eesti ja Läti üldhariduskoolis? Lugege läti inglise keele õpetaja Daiga Vabule ühe nädala kirjeldust ja otsustage ise.

Mailis Reps: e-tasemetööde pärast muretsejatele

Minister Mailis Reps kirjutab vastuseks 6. klassi matemaatika e-tasemetöö kritiseerijatele, et ministeerium on töö kitsaskohtadest teadlik, kogub selle kohta hoolikalt tagasisidet ning on avatud konstruktiivseteks ettepanekuteks. Praegu käib e-tasemetööde arendustöö, valdkonna eksperdid ja teadlased otsivad paremaid lahendusi. Lähiajal on tulemas uut infot, mida kindlasti tutvustatakse õpetajatele ja kõigile huvilistele.

Naerulindude rühm laulab mitmes keeles

Mardi lasteaia Naerulindude rühmas lauldakse «Sepapoisse» prantsuse keeles, inglise keeles aga laule «The Wheels on the Bus» ja «Twinkle, Twinkle Little Star». Sünnipäevalaul kõlab alati neljas keeles. Venemaalt, Moldovast ja Ghanast pärit lapsed laulavad aga eesti keeles «Rongisõitu», «Mutionu pidu», «Põdra maja» jne.

Eesti keele riigieksamist koostaja vaatepunktist

SA Innove eesti keele ja kirjanduse peaspetsialist Pille Reins vastab õpetaja Piret Järvela kriitilisele artiklile eesti keele riigieksami kohta ning toob välja eksamit ettevalmistava komisjoni liikmete seisukohad.

Kui lasteaias on loomad

Loodusõpe muutub aina populaarsemaks – lasteaedades on loodusrajad, peenramaad, viljapuud ja marjapõõsad, mõnes isegi kasvuhoone. Tore, et leidub neidki lasteaedu, kus peetakse mõnd looma.

Saatus on mind õnnistanud heade laste ja õpetajatega

26 aastat Tallinna prantsuse lütseumi juhtinud Lauri Leesi on end alati hingelt õpetajaks pidanud. «Kui kell käib ja uks kinni läheb, on õige moment käes ‒ nagu näitlejal, kes läheb lavale ja peab ütlema oma repliigi,» sõnab Leesi.

Legendaarset koolipapat aitab meenutada mälestuspink

Pärnu Vanalinna põhikooli ette paigaldati möödunud nädalal linna kuulsale koolijuhile Armas Kuldsepale nimetahvliga pink.

Kool ja tehas lõid käed

Elva gümnaasium loobus õppesuundadest ja läks üle moodulõppele. Juba sel sügisel on igal kümnendasse klassi astujal võimalik panna ise kokku oma õpiteekond. Üheksast õpimoodulist tuleb igaühel kooliajal läbida kaks. Mehhatroonika õpetamiseks pani õla alla elektroonikaettevõte Enics Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles