Edasi 1978. aastal: Eesti NSV delegatsioon tagasi Tallinnas

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lambad Rägavere mõisa koplis.
Lambad Rägavere mõisa koplis. Foto: Arvet Mägi

25. mail jõudis Islandist tagasi Tallinna meie vabariigi põllumajanduse spetsialistide delegatsioon, keda juhtis EKP Keskkomitee esimene sekretär J. Käbin.

Balti jaamas olid delegatsioonil vastas seltsimehed K. Lebedev, A. Rüütel, E. Tõnurist, Eesti NSV Ülemnõukogu Presiidiumi esimehe asetäitja M. Vannas, EKP Keskkomitee osakonnajuhataja H. Toming, Eesti NSV siseminister V. Ani, EKP Keskkomitee asjadevalitseja G. Martin, Balti Raudtee Eesti Raudteekonna ülem A. Kotov, ELKNÜ Keskkomitee esimene sekretär I. Toome.

«Me külastasime Islandit NSV Liidu Ministrite Nõukogu Riikliku Teadus- ja Tehnikakomitee ülesandel,» ütles J. Käbin intervjuus ETA korrespondendile. 

«Meid huvitas lambakasvatus, mis on sel maal kõrgel järjel. Tegelikult rajaneb sellel kogu Islandi põllumajandus, ta on Islandi maaelanike heaolu alus. Islandi lambatõug annab head liha, villa ja nahka. Lambad on vähenõudlikud, neid võib kasvatada tingimustes, mis ei sobi teistele loomadele. Islandi lambakasvatus on tehnoloogia poolest lihtne, kalleid ehitisi ei kasutata üldse. Lühidalt öeldes tõi delegatsioon kaasa rohket materjali. Islandis nähtu on huvitav selle loomakasvatusharu meie vabariigis arendamise seisukohalt ja omandatud kogemused leiavad meil kindlasti rakendamist.»

26.05.1978

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles