Madis Milling: «Ja koidikul siis selgitame, kes meist on õige eestlane» (66)

Madis Milling
, riigikogu liige (RE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp
Eesti lipp Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigikogu liige Madis Milling (Reformierakond) astub ajaloolase Jaak Valge Õhtulehes ilmunud kirjutise «Kas Eesti siseministril on sünnijärgne Eesti Vabariigi kodakondsus?» valguses siseminister Andres Anvelti (Sotsiaaldemokraatlik Erakond) kaitseks välja.

On olemas koolikius. On olemas töökius. On olemas ka ajakirjanduskius.

Nüüd teen midagi, mida fraktsiooni esimees Jürgen kindlasti heaks ei kiida. Hüppan vastasleeri poliitiku kaitsele.

Andres Anvelti ümber tekkinud «kodakondsusskandaal» ületab ka minu valuläve. Uskuge, minu valulävi on väga kõrge.

Paha lugu. Kuri ja kiuslik.

Minu isapoolne vanaisa oli 1940. aastal vallakirjutaja. Liigitati peale sakslaste tulekut kommunistiks ja lasti maha. Minu emapoolne vanaisa oli metsavend ja veetis «õnnelikud turismiaastad» Vorkutas. Kummagi vanaisaga ma kahjuks kohtunud ei ole. Mina olen olnud oktoobrilaps, pioneer ja kommunistlik noor. Kaitseliidu liige aastast 1990. Ma nüüd päris täpselt ei tea, kas olen õige eestlane või mitte.

Tunnen Andrest juba sellest ajast, kui ta veel poliitik ei olnud. Kinnitan, et tegu on mehega, kellega läheks luurele. Igati isamaaline mees. Vastutan oma sõnade eest! Ohvitserina.

Aga kui kokku saame, norin alati, et ta sots on...

Kommentaarid (66)
Copy
Tagasi üles