Postimees 1897. aastal: sõnumeid suveootel Narvast

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva raekoda
Narva raekoda Foto: virumaa.ee

14. mail, Keisri Herra Kroonimise päeval, oli Narva linn lippudega ehitud ja õhtul ilutuledega kaunistatud, iseäranis vana auus raekoda.

Õhtu kell 10 ajal oli turuplats murruna inimesi täis, sest linnavalitsuse poolt oli üks Vene laulukoor laulma tellitud. Nimetatud laulukoor kandis hr Latrikovi juhatusel teatri palkoni päält mitu Vene rahvalaulu harmoniku ja teiste mänguriistade saatusel ette, mis kaunis hästi kõlasivad. Et turu pääle minek hinnata oli, siis tegivad ka uulitsapoisid vahel nii suurt lärmi, et laulust üle käisivad.

Narva ja Jõesuu vahel hakkavat uus aurulaev odavama hinnaga käima, praegusele ainsale aurulaevale «Narovale» võistlejaks. Uue aurulaeva omanik saada aktsiaselts olema. Läheb see kuuldus tõeks ja teoks, siis tervitaks rahvas seda suure rõõmuga, sest senine sõiduhind 20 ja 30 kop. (I ja II kl.) 10-12 versta päält kallim kui sõit raudteel, kuna muidu tavalisesti sõit vee pääl igal pool ilmas raudee sõidust odavam on.

Paari aasta eest liikus jutt, et Narva ja Jõesuu vahele raudtee ehitatakse, mille sihtgi osalt ära määrati, aga nüüd ei lausuta sest enam sõnagi. Aurulaev «Narova» toob senini vanal viisil enese omanikule igal suvel tuhandeid rublasid puhast kasu.

Suvitajaid voolab hulgana siinsetele supelkohtadele. Suvemajade üürid on märksa tõusnud. 17.05.1897

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles