Sadama börsile viija

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadama juht Valdo Kalm lahkub Baltika nõukogut.
Tallinna Sadama juht Valdo Kalm lahkub Baltika nõukogut. Foto: Tairo Lutter

Kui Valdo Kalm (52) kaks aastat tagasi Tallinna Sadama juhiks hakkas, ega ta vist eriti ei arvestanud, et tal tuleb riigiettevõtte vähemusaktsiad börsile viia.

Ehkki Tallinna Sadama aktsiate avalikust esmaemissioonist aeg-ajalt ikka räägiti, ei usutud, et see juhtub. Moodustas ju valitsuse tol ajal Reformierakonna juhitud koalitsioon, kes oli Eesti Energia börsile mineku 2010. aastal juba põhja lasknud. Polnud mingeid märke, et seda parempoolseks nimetatavat erakonda kohalik kapitaliturg huvitab. Pigem vastupidi.

Aga 2016. aasta novembris olukord muutus ja uus koalitsioon võttis suuna mitme riigile kuuluva ettevõtte erastamisele. Kalmu ülesanne ongi nüüd sadamafirma börsile viimine, mis on muutunud reaalseks. Börsifirma juhtimine pole Kalmule võõras asi – oli ta ju mõnda aega endise börsifirma Eesti Telekom (nüüd Telia Eesti) juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles