Postimees 1938. aastal: rahvuskoondis uueneud Kadrioru staadionil

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
konstantin päts
konstantin päts Foto: Screenshot

Eesti rahvusmeeskond võitleb homme. Kadrioru staadioni uuestiavamise pidustustel, homme, langeb võistluste osas pearõhk loomulikult Eesti jalgpalli rahvusmeeskonna esinemisele. Eesti rahvusmeeskond võistleb teatavasti Prantsuse professionaalmeeskonnaga Strassburgist, sooritades sellega katsevõistluse mai lõpul Oslos peetava 1. Eesti-Norra maavõistluse vastu.

Eesti rahvusmeeskonna koosseis prantslaste vastu peaks olema momendi parim. Ainult paar meest (Sillak, Kass) on võetud meeskonda vana kuulsuse pärast, ilma, et nad tänavu oma võimeid oleksid näidata suutnud.

Pühapäeval selgub siis, kuivõrd teiste kõrval need 2 veteraani on kõlblikud rahvusmeeskonna jaoks. Üldiselt on arvata, et maavõistluseks Norra vastu Eesti rahvusmeeskonna koosseisu, võrreld. homsega, märkimisväärselt ei muudeta.

Kadrioru staadioni pidulikul uuestiavamisel ettenähtud võimlemisdemonstratsioonid jäävad kahjuks ära, kuna praeguseid ilmu peetakse selleks liiga külmaks. Nagu juba varemalt märgitud, avab staadioni uue tribüüni riigipresident K. Päts.

Sel puhul sportlaskond kasutab juhust, et tervitada meie riigi esimest kodanikku ja anda temale üle mälestuseseme. Tervituskõnega pöördub riigipresidendi poole Eesti Spordi Keskliidu esimees riigisekretär K. Terras. 14.05.1938

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles