Õpetajate Lehes sel reedel: elukogenud tudengid annavad verinoortele silmad ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Õpetajate Lehes 11. mail: 

Foto: Õpetajate Leht

Talgupäev unistuste kodu õuel

Tartu Herbert Masingu kool tegi talgupäeva Raadil Kasarmu tänavas asuvat platsil, südames lootus, et just sinna kerkib lähitulevikus uus koolimaja.

Puhkus maal ja looduses on turismis tugevad suunad

Haapsalu kutsehariduskeskus (HKHK) on turismihariduse esinduskool, kus õpetatakse tulevasi loodusgiide. Loodusturism on popp eriala nii kutse- kui ka kõrgkoolis. See muutub ja uueneb pidevalt. Üheks uuenduseks on järgmisel nädalal Haapsalus toimuv õppijate algatatud Läänemaa loodusfestival.

Turismihariduse liit tähtsustab koostööd

Eesti turismihariduse liit ühendab kõrg- ja kutsekoole eesmärgiga edendada turismiharidust. Käsil on lähiaastate tegevuskava koostamine. Kavas on ka turismiharidust senisest rohkem propageerida.

Nutivõõrutus mehaanikaseina abil

Tartu Tamme gümnaasiumi koridoris füüsikaklassi juures on uudne inseneeria õppevahend, mida pole veel üheski teises koolis – mehaanikasein. Selle abil saavad noored tuttavaks füüsika, matemaatika, ajaloo ja kunsti tehnilisemate külgedega.

 

Noorkarikaturistid olid peo lainel

Üle-eestilisele koolinoorte karikatuurivõistlusele „Mida naerad, koolijüts?“ laekus tänavu 402 tööd  24 koolist. Kahekümne seitsmendat korda toimunud võistluse teema oli pidu.

Alusharidus – kas alus haridusteele?

Milline alusharidus paneb aluse inimese haridusteele? Kuidas ja mida tuleb tänapäeval lapsele juba lasteaias õpetada, et ta saaks hästi hakkama nii eri haridusastmetel kui ka tulevikus isiklikus ja tööelus, arutleb Tartu luterliku Peetri kooli lasteaia juhataja Külvi Teder.

Elukogenud tudengid annavad verinoortele silmad ette

Ülikoolid kurdavad õpetajaks õppivate noorte nappuse üle. Samal ajal kohtab loengusaalis üha enam juba küpses eas tudengeid. Kuidas on nad hakkama saanud? Lõpusirgele jõudnud annavad aru.

Liikumistunde vajavad ka kutseõppijad

Üldhariduskoolides on hakatud liikumist tähtsustama uue nimetusega aine ‒ liikumisõpetusega. Aga kutsekoolides on see õppeaine mitmel põhjusel tunniplaanist taandumas. Eesti kutsekoolide spordi liidu peasekretär Tiit Tammaru arutleb, milline on kehalise kasvatuse seis kutsekoolides.

 

Kuidas sündis film „Eia jõulud Tondikakul“

Eelmisel kevadel, kui Eesti esimesse laste jõulufilmi osatäitjaid otsiti, kandideerisid tuhanded lapsed üle Eesti. Nüüdseks on võtted lõppenud, filmi monteeritakse ning detsembri alguses jõuab see kinodesse. Võtteperioodist ja filmitegemisest laiemalt räägib filmi stsenarist ja režissöör Anu Aun.

Härda Kurtna: „Nüüd reisin ma oma lõbuks“

Endine lugupeetud inglise keele õpetaja Härda Kurtna on aastakümneid suviti giidina tegutsenud. Nüüd, kus ta on teinud otsuse reisida vaid oma lõbuks, heidab ta pilgu tagasi giidielule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles