Andrus Karnau: Tallinna Sadama poliitiline IPO (5)

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Karnau
Andrus Karnau Foto: Pm

Tallinna Sadama esmase aktsiate börsile viimise (IPO) suurim võitja on Keskerakonna valitsus. Tegu on siinse majandus- ja rahailma selle aasta tähtsaima sündmusega.

Tallinna Sadama aktsiast võiks saada majandusminister Kadri Simsoni (Keskerakond) ametiaja suur võit. Seni on majandusministri portfell pakkunud Keskerakonnale ainult kibedaid pille, sest tasuta ühistransport paistab olevat viimaste aastate kõige ebapopulaarsem sotsiaaltoetuste projekt. Samuti on hiidlased suutnud teha iga tõrke eest parvlaevaliikluses vastutavaks Simsoni. Hoogne IPO pühiks kõik need süüdistused hoobilt meelest.

Edukas erastamine tõestaks, et Keskerakond saab aru majandusasjadest. «Rahval on võimalus investeerida oma sääste Eesti majandusse,» on Simson öelnud Tallinna Sadama IPO kohta. «Me näeme seda kui rahvaaktsiat, dividendiaktsiat.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles