Edasi 1984. aastal: hoiame rahu

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuumaplahvatus.
Tuumaplahvatus. Foto: akg-images / scanpix

Autobussi- ja taksopargi profülaktooriumihallis kutsus suure sõda eitava plakati kõrval teine austama tööd ja hindama aega.

Rahumiitingu avanud parteisekretär Ravo Sabrodin ütles: «Üha enam kogunevad Euroopa ja kogu maailma kohale sõja ähvardavad pilved. Meie, automajandi töötajad, oleme siin juba mitmendat korda ühendamas oma hääli kogu maailma rahupooldajate omadega koletu tuumasõja vastu.

USA koos oma NATO liitlastega on võtnud jäiga hoiaku ja valmistub enneolematu aktiivsusega uueks sõjaks. Meie edasiliikumise samm on tugev ja meie ülesanne on muuta see veelgi tugevamaks. Ainult nii saame sõjardeid takistada. Tulime täna, et võidu 39. aastapäeva künnisel selle üle üheskoos mõelda.

Hoidkem oma ilusat maad ja töökat elu!»

Vaneminsener sõjaveteran Konstantin Vahtel: «39 aastat rahulikku elu on kätte võidetud miljonite inimelude ja tohutute aineliste varade hävinguga. Maailma ei olnud kerge fašismist päästa, kuid Nõukogudemaa ja rahvas tuli sellega toime. Ja me oleme täna sügavalt veendunud, et rahu on võimalik säilitada. Me ei tohi jääda hetkekski imperialistidest nõrgemaks. Teise maailmasõja ajal kulutas USA vähem vahendeid sõjaks kui praegu. Reagan tahab mängida oma viimset rolli stsenaariumi järgi, mille on koostanud Pentagon.»

11.05.1984

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles