Otseülekanne Alar Laatsi loengult: miks absoluutne monoteism on pea võimatu? (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus Vabas akadeemias Tartu Katoliku Hariduskeskuse Kultuurikoja saalis järjekordne avalik loeng, sedapuhku Alar Laatsiga.

Laats käsitles teoloogia- ja religioonilooliste näidete (kristlik kolmainuõpetus, Berdjajev, Luther, Markion, kabala jne) põhjal Jumala ja inimese vahekorda mõningates monoteistlikes usundites.

Vaatlusele tulid küsimused, miks absoluutne monoteism on pea võimatu, miks inimene kipub olema neis usundites jumalanäoline ja miks Jumal inimesenäoline.

Vaba akadeemia on 2018. aasta alguses asutatud ühendus, mis koondab Eesti õppejõude, teadlasi, mõtlejaid ja õppijaid. Akadeemial on valgustuslik eesmärk toetada renessansitüüpi haritlaste kujunemist kooskõlas vabade kunstide kontseptsiooniga. Akadeemia asutajateks on Marju Lepajõe, Mihhail Lotman, Ülar Ploom, Hardo Pajula ja Maria-Kristiina Lotman.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles