Postimees 1928. aastal: kinokunstil koolinoortele kahjulik mõju

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Optiline süntesaatoriheli  nonkonformistliku kunsti keskuses. Sellistega tehti helitausta tummfilmidele.
Optiline süntesaatoriheli nonkonformistliku kunsti keskuses. Sellistega tehti helitausta tummfilmidele. Foto: Viktor Burkivski

Kinod kontrolli alla. Haridusministeerium, rõhutades kinode kahjulikku mõju noorsoole ja pidades tarvilikuks leida teid selle kahjuliku mõju kõrvaldamiseks, palub siseministri korraldust, et kõik Eestis avalikule näitamisele tulevad filmid kontrollitaks vastavaes komisjonis ja et komisjoni tegevus niisugustesse oludesse asetataks, et kontroleerimine oleks tegelikult võimalik.

Haridusminister peab kohaseks noori, kes alla 16 a. vanad, lubada ainult neile kinoetendustele, mis algusest kuni lõpuni (samal päeval, samas kinos teisi ettekandeid ei ole) kohaseks tunnustatud ka noortele näitamiseks haridusministeerimi otsusega. Viimane otsus tehakse ühel ajal kontrollimise komisjoni otsusega.

Vastutus selle eest, et noori ei lastaks neile suletud etendustele, tuleks haridusministri arvates panna kinoomanikkude peale, kontrollimine aga politseile ja koole revideerivatele asutustele ja isikutele. 08.05.1928

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles