Henrik Roonemaa: 19 miljardit muret Facebooki pärast (1)

Henrik Roonemaa
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Roonemaa
Henrik Roonemaa Foto: Toomas Huik

Viimastel aprillipäevadel käis avalikkuse eest korra läbi huvitav uudis, mis Eestis erilist tähelepanu ei leidnud. Nimelt teatas üks WhatsAppi asutajaid Jan Koum, et tema ja WhatsAppi emafirma Facebooki arusaamad privaatsuse asjus on väga erinevad, seepärast lahkub ta oma ametitest WhatsAppis ja Facebookis ja soovib firmale kõike paremat.

Meeldetuletuseks: WhatsApp on üle 1,5 miljardi kasutajaga sõnumiäpp, mida ka Eestis ilmselt hästi tuntakse ja mille Facebook 2014. aastal üle 19 miljardi dollari eest ära ostis. See põhjustas tollal tehnoloogiaringkondades väga terava arutelu, miks ikkagi Facebook need miljardid vaid üksikute töötajatega firma eest välja käis ja mis saab edasi.

WhatsAppi kaasasutaja avaldus tuli Facebookile valusal hetkel: vaid päev enne nende iga-aastase suure meediasündmuse algust ja ajal, kui pool maailma arutab Facebooki ja privaatsuse suhete üle ning Mark Zuckerberg peab käima parlamendi ees aru andmas, mida ta õigupoolest üldse teeb.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles