Postimees 1928. aastal: saladuslik mõrtsukatöö Turu paremas seltskonnas

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Turule.
Vaade Turule. Foto: epressi.com

Turu linn näib kujunevat romantiliste draamade keskkohaks. Vaevalt on veidi ununenud akadeemilisse perre kuuluvate mag Törnuddi ja naisüliõpilase Niinise poolt toimepandud mõrtsukatöö, kui Turus uuesti ärevust sünnitavad asjaolud, mis ähvardavad paljastada uue dramaatilise armuloo.

Juba 1926. aastal maikuul leiti Turu lähedal mererannalt elegantselt riietatud naise surnukeha, mis juba kauemat aega vees oli seisnud. Tehti kindlaks, et see on prl Malkki, kes mõne aja salapäraselt kadunud oli. Mainitud daam omas intiimsuhteid Turus tuntud direktor Lindgreniga ja elas hotel Standartis. Ühel õhtul, kui prl Malkki parajasti end õhtutualetti riietas, et dir Lindgreniga teatri minna, koputati uksele. Sisse astus tundmata mees ja ulatas prl Malkkile kirja. Olles selle läbi lugenud, riietus preili uuesti päeva riietesse ja lahkus ühes mehega. Toas viibinud sõbranna saatis teda kuni ukseni ning nägi, kuidas mõlemad taksiautot võttes pimedasse kadusid. Sestsaadik jäi prl Malkki kuni surnukeha leidmiseni kadunuks.

Järgmisel päeval peale prl Malkki lahkumist hotellist sai dir Lindgren kirja, milles teatati, et prl Malkki on tüdinenud temast ning lahkus ühes teise mehega Turust.

See kiri ähvardab mõrtsukale kujuneda saatuslikuks. Dir Lindgren andis selle politsei kasutada ning viimane konstateeris grafoloogi abil, et kirja on kirjutanud – dir Lindgreni poeg. Neil päevil vangistati dir Lindgreni naine, tütar, poeg ja mõned perekonna lähemad tuttavad, keda kahtlustatakse prl Malkki tapmises. Nähtavasti tahtsid nad kõrvaldada elatanud mehe noort armukest ja olid selleks valmis isegi kuritööd toime panema. Poeg õpib Turu ülikoolis õigusteadust.

5.05.1928

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles