Jüri Luik: miks me vajame Siili (4)

Jüri Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siil 2018 embleem.
Siil 2018 embleem. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Äsja algas suurõppus Siil. Paljudes eesti peredes lähevad isa või ema või mõlemad sellele õppusele.

Eesti teedel sõidavad roheliste soomukite kolonnid, taevas tiirutavad liitlaste kopterid. Plaanilisel suurõppusel Siil on erilises fookuses maakaitse, seega tuleb õppuste tuumik Kaitseliidu malevate koosseisust, harjutatakse ka maakaitse juhtimist, sealhulgas maakaitseringkondade tegevust.

Meiega koos osalevad õppusel ka 17 Eesti liitlasriigi sõdurid, et koos Eesti üksustega meie riigi kaitsmist harjutada. Õppus on osa meie esmasest kaitsevõimest, meie sõjaline ambitsioon on kaitsta oma maad ja selle vabadust. Selline on meie hoiak ja meelelaad: me ei soovi tüli teiste riikide ja rahvastega. Tuhanded sõdurid, kes sel nädalal õppusele kogunevad, on meie professionaalne reservil põhinev armee. Mõtleme tagasi oma ajalukku ja saab selgeks, et selline õppus on ise vabaduse tunnus: vabadus relvastatud rahval ennast kaitsta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles