Hannes Luts: Simsoni jonn (16)

, transpordianalüütik-konsultant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: Mailiis Ollino

Majandusminister Kadri Simsoni grandioossed tasuta bussiliikluse plaanid varisesid kokku, kuid Simsoni jonn tekitab edaspidigi palju segadust, kirjutab transpordiekspert Hannes Luts.

Pärast maakondlike bussiliinide piirhinna määruse kehtestamist näib meedia justkui juubeldavat – minister Kadri Simson andis lõpuks ometi järele ning ei sunni meile peale  tasuta bussiliiklust. Paraku jääb enamikul hõiskajatest kahe silma vahele üks inetu riugas, mis ministril tasuta transpordist loobuvate maakondade jaoks varuks on.

Nimelt on bussiliiklusele mõeldud lisasummad eraldatud rangelt kaheks osaks – raha tasuta sõidu jaoks ning raha liinivõrgu tihendamiseks. Need summad ei ole senise info kohaselt ülekantavad. Nii jäävad kõik piirkonnad, kes tasuta sõitu ei rakenda, osast rahast ilma. Sama raha ei tohi näiteks kasutada liinivõrgu arendamiseks.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles