Propastop: Sven Mikseri sõnad lõid Venemaa meedia punasesse (17)

Propastop.org
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser.
Sven Mikser. Foto: Tairo Lutter

Venemaa meediakanaleid jälgiv robot Propamon näitas esmaspäeval, 30. aprillil oma pooleaastase ajaloo rekordit Eestiga seotud uudislugude arvus. Artiklite laviini tõi kaasa Eesti välisministri Sven Mikseri Austraalia ajalehele Sydney Morning Herald antud intervjuu, millest pärit tsitaat Venemaa ajakirjanduses valjusti vastu kajas, kirjutab kirjutab Kaitseliidu vabatahtlike blogi Propastop

Venemaa meediakanaleid jälgiv robot Propamon näitas esmaspäeval, 30. aprillil oma pooleaastase ajaloo rekordit Eestiga seotud uudislugude arvus. Artiklite laviini tõi kaasa Eesti välisministri Sven Mikseri Austraalia ajalehele Sydney Morning Herald antud intervjuu, millest pärit tsitaat Venemaa ajakirjanduses valjusti vastu kajas.

Ingliskeelses usutluses on Mikseri lause, mida võib tõlkida eesti keelde järgnevalt: «Kui sa räägid liidritega nagu Putin, ja loomulikult peame me Venemaaga rääkima, siis sa pead rääkima jõupositsioonilt, ühtselt ja otsusekindlalt».

Venemaa meedia kajastas alguses kogu intervjuud, seejärel keskendus aga sõnadele, nagu hakkaks Eesti oma suure naabriga jõupositsioonilt suhtlema. Tundus, et Mikseri mõtteavaldust tõlgendati Idanaabri juures pisendava või solvavana.

Dmitri Rogozini irooniline tviit, kus ta võrdles Eestit abitu kutsikaga suure peni kõrval.
Dmitri Rogozini irooniline tviit, kus ta võrdles Eestit abitu kutsikaga suure peni kõrval. Foto: Kuvatõmmis

Kajastusele andis erilise hoo Venemaa asepeaministri Dmitri Rogozini irooniline tviit, kus ta võrdles Eestit abitu kutsikaga suure peni kõrval. Lisaks postitas ta «kartmatu köögimikseri» pildi. Mõlemat säutsu jagati ja kajastati elavalt. Mikseri sõnavõtu naeris Twitteris välja ka riigiduuma rahvusvaheliste suhete komitee esimees Aleksei Puškov. Lingid lugudele leiad Propamoni lehelt, otsides 30. aprilli uudiseid.

Kas välisminister tahtis tõesti rõhutada just Eesti vaprust või viitas ta laiemalt Lääneriikide strateegiale Venemaaga suhtlemisel, võib igaüks ise otsustada originaalartiklit lugedes.

Mikseri sõnade üle iroonitsemine meenutab paari aasta tagust juhtumit, kus Venemaa meedia tõlgendas tahtlikult valesti toonase peaministri Taavi Rõivase sõnu, tõlkides «heidutuse» hoopis «hirmutamiseks».

Dmitri Rogozini postitas twitteris ka «kartmatu köögimikseri» pildi.
Dmitri Rogozini postitas twitteris ka «kartmatu köögimikseri» pildi. Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles