Kimi grand plan jäi saladuseks (2)

Kerstin Meresma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un. Foto: HANDOUT / REUTERS /Scanpix

Väike Raketimees, nagu üks kuulus riigipea Põhja-Korea liidrit Kim Jong-uni hiljuti nimetas, külvab segadust. Vaid mõne kuu eest oli ta ideaalne pahalane, itsitas kurjakuulutavalt kaugmaaraketi kohal ning ähvardas kõiki, kes talle meele järele polnud. Maailm kartis ja ootas, mida ta järgmiseks ette võtab.

Seda, mis tuli, ei osanud aga keegi ennustada – Kim tegi täieliku kannapöörde. Kõik sai alguse Lõuna-Koreas korraldatud taliolümpiamängudest, kuhu ülejäänud maailma saadeti võluma Kimi õde, ja see töötas. Siis saabusid teated Korea tippkohtumisest ning Kimi ja USA presidendi Donald Trumpi võimalikust randevuust.

Milline on aga Kimi plaan, tema lõppeesmärk? Kas sõjakas juht on tõesti muundunud rahuarmastajast lepitajaks? See ei selgunud ka eilsel oodatud tippkohtumisel, kus täitusid kõik Lõuna-Korea lootused.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles