Aleksei Turovski: haridusasutuste kasumlikkus ei saa tulla loomade heaolu arvelt

Aleksei Turovski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hai - inimtegevuse senise tempo juures jätkudes üks mitmetest ohu all olevatest ookeaniliikidest.
Hai - inimtegevuse senise tempo juures jätkudes üks mitmetest ohu all olevatest ookeaniliikidest. Foto: SCANPIX

Dirhami kavandatav merekeskus nõuab seni räägitust vähemalt suurusjärgu võrra suuremat investeeringut – vastasel korral pole tulemuseks haridusasutus, vaid loomade piinamine, hoiatab zooloog Aleksei Turovski.

Tõsise mereloomapargi rahastust tuleb garanteerida olenemata kasumimarginaalist või turunihetest. Esmane ülesanne ja prioriteet on luua loomadele optimaalsed pidamistingimused, see on kogu operatsiooni võtmeküsimus.

Käesoleva Dirhami sadamasse rajatava Meritähe keskuse näol on nii palju, kui praegu on alust arvata, tegemist erakätes oleva ja prioriteedilt kasumliku ettevõtlusega. See tähendab, et kas teadlikult või teadmatult ollakse kasumi nimel valmis tegema kompromisse loomade pidamistingimuste osas.

Sest tundub täiesti utoopiline, et 5 miljoni euroga suudetaks tagada loomadele optimaalsed tingimused, mille puhul oleks võimalik rääkida liigikaitsest ja kvaliteetsest hariduslikust väljundist vastavalt WAZA ning meie tänapäevaste loomade heaolu standarditele ja nõudmistele.

Selle 5 miljoniga, millega Meritäht peaks loodama, tuleks ehitada kogu hoonestik (sh hotell ja restoran), infrastruktuur (sh parkla), seikluspark, kogu sisustus, kommunikatsioon, veevärk ja elektrisüsteemid, kõik akvaariumid, tehnika, personaliruumid ja vee taastamis- ning ringlussüsteemid (mis on ilmselt kõige kallim). Nii ambitsioonika asutuse rajamiseks tuleks rääkida vähemalt suurusjärgu võrra suurematest investeeringutest ning püsikuludest, et tagada loomade heaolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles