Andrus Karnau: kole kallis transport

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Karnau
Andrus Karnau Foto: Pm

Öelda, et ühistranspordis ei tohi olla sõit tasuta, sest rahvas hakkab liiga palju sõitma, on rumal. Ühistranspordi mõte selles ongi, et inimesed sõidaks. Mida rohkem, seda parem, sest see säästab keskkonda, energiat ja raha. Seda kõike me vajame, et saavutada Euroopa kliima- ja energiapoliitika eesmärke. Veel rohkem vajame aga seda, et inimesed saaksid kiiresti sinna, kuhu neil vaja. Tööle, kooli või teatrisse.

  • Majandusminister Kadri Simsoni plaan panna riigi tellitud bussid rahvale tasuta käima on sedavõrd politiseeritud teema, et selle üle mõistlikult arutleda pole võimalik. Paljuski on Simson polariseerumise ise põhjustanud, hoides avalikkust infosulus.
  • IRL on suur tasuta ühistranspordi pooldaja. Hästi, oleme täpsed: IRL soovib sümboolse tasu eest ühistransporti.
  • Tasuta ühistransport on mõistlik ettepanek, kui see kasvatab bussiga reisijate arvu. Kui riik maksab terve rea liinide sõidukulu suures osas nagunii kinni, siis pole piletiraha küsida mõtet.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles