Postimees 1994. aastal: kriminaalpolitsei pidas kinni väljapressijad, kes on tuntud inimesed (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
K-Komando treening Paikuse lasketiirus
K-Komando treening Paikuse lasketiirus Foto: Toni Läänsalu

Keskkriminaalpolitsei organiseeritud kuritegevuse vastu võitlemise osakond ja eriüksus K pidasid kinni väljapressijad, kellest kaks on praegu AS «Eesti Kommertsbüroo» juhid. Neli kinnipeetut võtsid 20. aprillil pantvangi Jõgeva maakonna elaniku K.N.-i ja hoidsid teda kinni Tallinnas asuva AS «Eesti Kommertsbüroo» keldris. 22. aprillil vabastasid pantvangi kriminaalpolitsei ja komando K.

Keskkriminaalpolitsei osakonna komissari teatel püüdsid väljapressijad saada pantvangilt temale kuuluvat talu koos metsaga ja pantvangi ühelt kaaslaselt 5000 USA dollarit.

«Eesti Kommertsbüroo» läbiotsimisel leiti sealt kolm lubadeta jahipüssi, nagaan koos seitsme padruniga ning optilise sihikuga väikesekaliibriline vintpüss.

Kinni peeti AS «Eesti Kommertsbüroo» juhatuse esimees, 1968. aastal sündinud Olle Veiserik ja sama firma kommertsdirektor, 1966. aastal sündinud Andres Vainola. Kinni peeti ka kinnipidamiskohtade ameti endine operatiivtöötaja, «Eesti Kommertsbüroo» turvamees, 1966. aastal sündinud Andrei Ivanov ja endine Nõmme miilitsakooli ülema asetäitja, 1948. aastal sündinud miilitsa alampolkovnik Gennadi Zvonov.

Kinnipeetud paigutati kahtlusalustena Tallinna arestimajja.

26.4.1994

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles