Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Edasi 1981. aastal: NLKP Keskkomitees, NSV Liidu Ministrite Nõukogus, ÜAÜKN-is ja ÜLKNÜ Keskkomitees

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
1980ndate parteifoorum
1980ndate parteifoorum Foto: Internet

18. aprillil 1981 toimus V. I. Lenini 111. sünniaastapäevale pühendatud üleliiduline kommunistlik laupäevak.

Laupäevakust võttis osa enam kui 154 miljonit inimest. Nõukogude inimesed töötasid suure entusiasmiga oma töökohtadel tööstuses, põllumajanduses, transpordis, ehituses ja teistes rahvamajandusharudes, samuti linnade ja alevite heakorrastamisel.

Anti kaalukas panus üheteistkümnenda viisaastaku esimese aasta plaani ja sotsialistlike kohustuste ning NLKP XXVI kongressi otsuste täitmisse. Esialgseil andmeil valmistasid üksnes tööstusettevõtted laupäevakul toodangut 880 miljoni rubla eest. Teeniti välja ja kanti üheteistkümnenda viisaastaku fondi 178 miljonit rubla.

NLKP Keskkomitee, NSV Liidu Ministrite Nõukogu, ÜAÜKN JA ÜLKNÜ Keskkomitee tänavad südamlikult töölisi, kolhoosnikuid, tehnilisi töötajaid ja teenistujaid, noori, Nõukogude armee ja sõjalaevastiku sõjamehi, sõja- ja tööveterane, kõiki, kes võtsid aktiivselt osa üleliidulisest kommunistlikust laupäevakust, nende ennastsalgava ja tasuta töö eest.

Töötajate soove arvestades otsustasid NLKP Keskkomitee ja NSV Liidu Ministrite Nõukogu suunata laupäevakul teenitud summad emade ja laste kaitse ning sõja- ja tööveteranide meditsiinilise teenindamise edasiseks parandamiseks.

25.4.1981

Märksõnad

Tagasi üles