«Ta tõusiski… taevasesse kuningriiki!» Andrei Kuzitškini järelehüüe metropoliit Korneliusele (2)

Andrei Kuzitškin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metropoliit Kornelius.
Metropoliit Kornelius. Foto: Stanislav Moshkov / Den za Dnjom

Metropoliit Kornelius oli eeskujulik Issanda karjane, kirjutab arvamusportaali kolumnist Andrei Kuzitškin.

Täna lahkus meie seast Jumala juurde Tallinna ja kogu Eesti metropoliit Kornelius. Kuni viimaste päevadeni teenis ta oma viimast jõudu kokku võttes õigeusku. Andeksandmise pühapäeval hoiti teda teenistusel käe alt. Kogu öö kestnud jumalateenistusel 8. aprillil ei suutnud ta tõusta, vaid istus Aleksandr Nevski kiriku altaril. Ent suutis ometi hüüda: «Kristus on üles tõusnud!» Hääl oli selline, nagu see teisel pool on. Vaikne ja õrn. Aga täitis sellegi poolest kogu pühamut. Sirutasin kaela välja, tahtsin näha meie kiriku valitsejat. Elatud aastad ja läbielamised Mordva poliitvangide laagris olid painutanud ta põlve, aga oma tegude poolest oli ta Jumalale lähemale tõstetud. Tundus, et meie isake säras ja valmistus ülestõusmiseks. Ta tõusiski… taevasesse kuningriiki!


Andrei Kuzitškin on endine Venemaa riigiametnik, kellele on Eestis antud poliitiline varjupaik. Ta töötas kümme aastat Tomski oblasti valitsuses kommunikatsioonijuhina ning hiljem kuus aastat kultuuriameti juhatajana. Tal on magistrikraad bioloogias ja rahvusvahelistes suhetes. Praegu töötab ta vene keele õpetajana.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles