Henrik Roonemaa: kuidas ma Eesti majandusele kahju põhjustasin

Henrik Roonemaa
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Roonemaa
Henrik Roonemaa Foto: Toomas Huik

Sel kevadel lisandus meie peresse uus koduloom: aknapesurobot. Praegu seda kolumni kirjutades istun lastetoas voodil ning vaatan, kuidas ta Tallinna kevadpäikeses oma tööd teeb, kiirusega üks ruutmeeter nelja minuti jooksul.

Selle ühe väikse sisseostuga olen ma tekitanud Eesti majandusele kahju sadade, kui mitte tuhandete eurode ulatuses. Kuna meil on kodus sellised aknad, mida ise on natuke raske puhastada, oleme alati kevadeti palganud aknapesijad ja see on alati täitsa korralikult maksma läinud.

Mitte ainult meile, vaid ka enamikule naabritele meie mitmekümne korteriga ühistus. See on raha, mis on läinud Eesti inimestele töötasudeks, selle pealt on makstud käibemaksu, sotsiaalmaksu ja lõpuks võib-olla ka tulumaksu. Tarbimisse läinud rahalt on kindlasti laekunud ka aktsiisi. Aga nüüd said Amazon ja mingi tundmatu Hiina firma minu käest kokku paarsada eurot ja see läks kõik riigist välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles