Ene-Margit Tiit: regionaalpoliitika on üks rahvastikupoliitika aluseid (11)

Ene-Margit Tiit
, Rahvastikuteadlane, statistik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statistik ja rahvastikuteadlane Ene-Margit Tiit.
Statistik ja rahvastikuteadlane Ene-Margit Tiit. Foto: Stanislav Moshkov

Selleks et Eesti rahvastikupoliitika mülkast välja aidata, on Eestile kõigepealt tarvis toimivat regionaalpoliitikat, kirjutab rahvastikuteadlane Ene-Margit Tiit.
 

  • Inimesed ei koli oma kodudest ära – ei Tallinna ega ka välismaale – enamasti hea meelega, vaid probleemide pärast, mis neil kodukohas elu raskeks teevad.
  • Eesti riigi huvides peaks olema jõuliselt pidurdada maapiirkondade tühjenemist, mis on kestnud juba paarkümmend aastat. See tähendab, et väga tõsiseid samme tuleks ette võtta regionaalpoliitikas.
  • Kui rahvas koondub peamiselt Tallinna, jääb suur osa Eesti maast oma rahva poolt kasutamata, see tähendab, et kasutamata jääb väärtuslik elukeskkond, mille hind (sh ka rahalises vääringus) tulevikus üksnes tõuseb. Selleks, et säiliks asustus kaugemates piirkondades (mis ju tegelikult pole kauged!), tuleb nimelt neile pöörata rohkem tähelepanu ja suunata ressursse, aga kindlasti kaasates kohalikke tegijaid ja mõtlejaid.
Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles