Valter Petersell: fosforita pole elu (14)

, Geoloog, Eesti Geoloogiateenistuse konsultant, PhD
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valter Petersell
Valter Petersell Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Ilma fosforita inimene elada ei saa ja fosforväetiste kasutamine pole kindlasti põldude tapmine, vaid justnimelt nende elus hoidmine, kirjutab Eesti Geoloogiateenistuse konsultant, geoloogiadoktor Valter Petersell vastusena raamatuarvustusele «Fossiilakadeemik soovitab Eestimaale eutanaasiat».

Postimehe laupäevalisas Arvamus ja Kultuur ilmus Mihkel Kunnuse lugu «Fossiilakadeemik soovitab Eestimaale eutanaasiat» (PM AK 10.03). Loos arvustas autor asjatundmatult möödunud aastal trükist ilmunud akadeemik Anto Raukase raamatu «Fosforiit meie ühine rikkus» sisu ja eesmärke.

On muidugi kurb, et Eestis võib igaüks lollitada rahvast, hoolimata sellest, kas tal probleemidest aimu on või mitte. Kuid mis teha. Nagu kriitik õigustab end akadeemik Jaan Einasto arvamusega: elame ju veel varakapitalismi perioodil, kus on lubatud kõik, mis toob sisse raha.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles