Meretagune võitja

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patarei vangla ideekonkursi võitnud Jaapani arhitekt Shuhei Endo
Patarei vangla ideekonkursi võitnud Jaapani arhitekt Shuhei Endo Foto: Facebook

Patareisse kavandatava kommunismikuritegude muuseumi ideekonkursi võitis kuulus Jaapani arhitekt Shuhei Endo (58), kes 99-protsendilise tõenäosusega pole kunagi Eestis käinud.

Päris kindlalt seda väita ei saa, sest konkurss oli anonüümne ja pärast selle väljakuulutamist käisid erinevad inimesed Patareiga tutvumas ja seda pildistamas, kuid kellegi nime kuskile kirja ei pandud ning nii võis arhitekt ise või tema esindaja siiski kohal käia.

Seda, et ideekonkursi võit läheb välismaale, mõistsid žürii liikmed tükk aega enne autorite andmetega ümbrike avamist. Nimelt oli võidutöö autor esitanud selgitavad tekstid nii inglise kui eesti keeles. Kui inglise keel oli igati korrektne, siis eestikeelne tekst oli ilmselt sündinud Google Translate'i abil. «Aga töö ise oli selline, et oleksin autoriks kindlasti mõnd Eesti arhitekti pakkunud,» ütles žürii esimees Meelis Niinepuu tulemuste väljakuulutamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles