Jaak Allik: tagurpidi poliitpüramiid – Eesti esindusdemokraatia kriis (3)

Jaak Allik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Allik
Jaak Allik Foto: Peeter Langovits

Kui Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe siirdumine valitsusest riigikogusse (kus IRLi esimees teda juba ees ootab) saaks sammuks, mis suudab aastast aastasse üha enam valesti konstrueeriva ning valijaist üha rohkem võõranduva poliitpüramiidi pea pealt jalule asetada, võiks see otsus saada ajaloolise tähenduse, kirjutab poliitik Jaak Allik (SDE).

Riigikogu kummitempliks nimetamine on muutunud käibefraasiks nii tavainimese kui ka õiguskantsleri ja koguni vabariigi presidendi huultel. Selline hinnang on õige. Riigikokku valituks osutunud on meediakangelased vaid esimesel valimisjärgsel kuul.

Seejärel muutuvad nad rahva silmis lihtsalt kõrgepalgalisteks kuluhüvitiste läbilööjaiks, hääletusmasinaks, kes isegi saalis ei viitsi viibida ja lõpetavad üsna ühetaolise lurjuste kambana, kelle väljavahetamist valijaskond igatsusega ootab. Ja see kõik kordub valimistsüklist valimistsüklisse.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles