Margus Punab: meeste #metoo ehk Kuidas meestele haiget teha? (8)

Margus Punab
, meestearst
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Striptiis.
Striptiis. Foto: PhanterMedia/Scanpix

Meest traumeeriv seksuaalne väärkohtlemine ei pruugi olla suunatud otseselt tema enda vastu, vaid puudutada valusalt hoopis tema lähedasi või väärtushinnanguid, kirjutab meestearst Margus Punab.

Võin tuua kaks isiklikku sügavalt seksuaalse ahistamise komponendiga häirivat kogemust ja ühe õnnetu, domineerivalt kaastunnet tekitava juhu jätan tagataskusse. Eriti huvitav juhus oli see, kus osutusin sama ürituse raames ühel päeval ahistajaks ja teisel ahistatuks. Kõik algas sellest, et korraldasime siduserialaga koos ühe rahvusvahelise konverentsi.

Esimese päeva kultuuriprogrammi korraldasin mina ja teise päeva oma kolleegid. Kutsusin esimese päeva õhtuks esinema Erki Otsmani, kes siis esimese kontserdipoole esines mehena ja teise naisena. Tulemuseks oli see, et mitu head kolleegi ei võtnud pikalt enam minu teret vastu.

Teise päeva sotsiaalne üritus toimus kuulsas Pärnu õllekas ja esinema olid palutud tantsustuudio. Minu närv ei pidanud vastu sellel momendil kui 9-10 aastased tüdrukud hakkasid kergelt purjus alfaisastele kankaani tantsides oma olematuid rindu õõtsutama ja sabaalust vilgutama.

Teine juhus oli seotud ühe jõulupeoga, mis toimus selle aja tuntud Tartu ööklubis. Peo kultuuriprogrammi kulminatsiooniks kujunes mastaapne striptiisiga vürtsitatud šõutants. Õnnetuseks valis üks esinejatest oma sihtmärgiks minu ja pidin siis aitama tütarlapse tema rinnahoidjast vabaneda.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles