Jalg mürtsuga maha

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Jegorov
Dmitri Jegorov Foto: Eero Vabamägi

Ma olen lihtsalt sõnatu, pahandas rahandusministeeriumi tippametnik Dmitri Jegorov (39) valitsuses sel nädalal heaks kiidetud pensionireformi peale.

Ei juhtu just tihti, et ametnikud hilisel tunnil sotsiaalmeedias sisuliselt ülemuste otsuseid laidavad. Seda enam, et Jegorovi säuts polnud maksutehniline kohendus, vaid selge maailmavaateline vastuseis – palk on olulisem kui staaž. Kas ta pürib poliitikasse? mõtlesid paljud.

Jegorov ei ole muidugi ka tavaline ametnik. See polnud kaugeltki esimene kord, mil ta valitsuse samme avalikult lahata võtab või poliitikuid korrale kutsub. Aja jooksul on tal tekkinud julgus ja enesekindlus jalg maha panna.

Jegorov on enda kohta öelnud, et ta ei poolda suhtumist, et nii nagu küsitakse, nii ka vastan. «Võib-olla olen seetõttu olnud paljudele alguses ka ebamugav partner,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles