Salapärane tunnistaja (1)

Evelyn Kaldoja
, välisuudistetoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Skripali Facebooki kontolt võetud foto.
Julia Skripali Facebooki kontolt võetud foto. Foto: Reuters/ScanPix

Möödunud nädalal rohkem kui 150 Vene spioondiplomaadi kojusaatmiseni jõudnud Salisbury keemiarünnaku saaga sai sel nädalal mitu uut lehekülge.

Moskva nõudis õigust oma rünnaku uurimises osaleda kõigepealt Keemiarelvade Keelustamise Organisatsioonis ja siis ÜRO Julgeolekunõukogus. Tulutult, aga käraga.

Fookus aga hakkas vaikselt koonduma vastu ootusi teadvusele tulnud Julia Skripalile (33). Venemaal paisati eetrisse tema väidetav telefonikõne Jaroslavlis elava nõoga. Ühendkuningriik vastas sellele kirjaliku avaldusega haiglavoodis lebavalt naiselt.

Samas ümbritseb eeldatavat võtmetunnistajat ikka veel salapära. Me ei tea näiteks, mis elu elas ta Moskvas, kes on ta väidetav kallim, kas telefonivestluse lindistus oli ehtne ning kui tõsine on talle tekitatud tervisekahjustuse pöördumatu osa. Enne tõe jaluleseadmist segab Kreml vett ilmselt veel paljude libainfokildudega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles