Postimees 1933. aastal: kõnemees tulistas rahustajat surmavalt

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Revolver.
Revolver. Foto: SCANPIX

21. jaanuaril laskis Roosna-Allikul Martin Linnas Aleksander Sellile kuuli kõhtu. Järgmisel päeval suri haavatu Paide haiglas.

Laskmine leidis aset pummeldamisel, millest võttis osa veel teisi. Keskööl, mil jooming oli haripunktis, hakkas Linnas kõnet pidama. Kuna kõne Sellile ei meeldinud, hakkas viimane tegema halvaks panevaid märkusi, millest arenes kokkupõrge, mida likvideeris Aasavei. Pea aga algas uuesti tüli lahutatute vahel. Õunapuu läks tülitsejaid lahutama, kuid nüüd tekkis tüli Õunapuu ja Linnase vahel. Linnas haaras revolvri ja laskis kolm pauku, kuid ükski kuul ei tabanud vastast. Sell, kes oli vahepeal viibinud teises hoones, tuli uuesti tülitsejate juurde ning raputas Linnast rinnult. Seepeale tulistas Linnas revolvrist, kuid ei sihtinud Selli. Sell jätkas raputamist, mille pärast Linnas laskis teise paugu, mis tabas Selli. Kuul oli tunginud vasakult küljelt kõhtu.

Kohe toimetati haavatu Paide haiglasse ning sündmusest teatati Paide politseile. Haiglas selgus, et kuul oli purustanud soolt ning läbistanud mao ja jäänud peatuma ristluudesse.

Neil päevil oli Linnase süütegu arutlusel Paide rahukogus. Siin ei salanud Linnas oma süüd. Rahukogu mõistis Linnase kolmeks aastaks vangi. Arvestades pehmendavate asjaoludega, otsustas kohus pöörata vabariigi valitsuse poole palvega, vähendada karistust aastase vangistuseni.

7.04.1933

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles