Karin Jaanson: teadusega suureks

Karin Jaanson
, Eesti Teadusagentuuri tegevjuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karin Jaanson
Karin Jaanson Foto: Sille Annuk

Just nüüd, enne järgmise aasta riigikogu valimisi on õige aeg käivitada debatt Eesti tuleviku üle, mille keskmes on teadus- ja arendustegevuse edendamine, kirjutab Eesti Teadusagentuuri tegevjuht Karin Jaanson.

  • Ühine visioon tulevikust, mille keskmes on teadus- ja arendustegevus, aitaks joonduda ühiste eesmärkide saavutamiseks ning seeläbi kooskõlaliselt tegutsedes saavutada märkimisväärselt rohkem.
  • Euroopa on tugevasti meie teadust tõuganud, kuid neis laborites töötamiseks enam raha ei jätku. Mis tähendab, et oodatud mõju Euroopa investeeringutest jääb oluliselt väiksemaks.
  • Majanduse teadmusmahukamaks muutmiseks on esmane ülesanne kasvatada katse- ja arendustöö ning rakendusuuringute mahtu. Valikute tegemiseta ei õnnestu regioonidel, riikidel teha arenguhüpet.
  • Pikaajaline planeerimine on vajalik, sest valitud tegevusalade ettevõttete tarvis vajalike kompetentside ja tehnoloogiate arendamine nõuab vähemalt kümne aastast perspektiivi, et ülikoolides tekiks neisse valdkondadesse kompetents.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles