Otseülekanne seminarilt: «Poliitikas kaotsi läinud: Eesti kodanike väärtushinnangud ning erakondlik esindatus»

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Teaduste Akadeemias toimub reedel MTÜ Ühiskonnauuringute Instituudi seminar «Poliitikas kaotsi läinud: Eesti kodanike väärtushinnangud ning erakondlik esindatus», kus tutvustatakse kolmandat korda Eesti valijate maailmavaatelisi seisukohti kajastava uuringu tulemusi.

Üritus on jätk eelmise aasta märtsis toimunud seminarile, kus keskendusime Eesti kodanike liberaalsele ja konservatiivsele enesemääratlusele.

Värske küsitluse põhjal heidetakse seekord pikem ja põhjalikum pilk lisaks väärtushinnangutele, milles on toimunud samm mõnevõrra konservatiivsema enesemääratluse suunas, ka meie parteisüsteemile ja selle ideoloogilisele struktuurile. Erakonnapoliitikas on selgelt näha, et majandusliku vasak-parem skaala kõrval on Eesti Konservatiivne Erakond (EKRE) avanud poliitilise konkurentsi väga mitmel täiendaval teemal. Kuid millised väärtused ja millised valijad on Eesti poliitikas esindamata? Kelle pärast käib kõige suurem konkurents? Need on uute valimiste eel olulised küsimused nii olemasolevatele erakondadele kui ka neile, kes midagi uut soovivad luua.

Nendele teemadele pühendatakse kaks ettekannet. Esinejad on Martin Mölder Tartu Ülikoolist ja Tanel Paas Ühiskonnauuringute Instituudist. Kolmandas ettekandes räägib Väino Koorberg meedia ja poliitika suhestumisest.

Seminar lõpeb paneeldiskussiooniga «Milline on edukas erakond Eesti lähitulevikus?», kus tuleb pikemalt arutlusele seminari põhiteema – erakondade poliitilised profiilid, nendevahelised vastuolud ning valijad, kes erakondade omavahelises konkurentsis on kaotsi läinud.

MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut on mõttekoda, mille eesmärk on välja selgitada Eesti inimeste arvamusi ühiskondlikult olulistel päevakajalistel teemadel ning neid laiemalt tutvustada. Küsitlusi tehakse koostöös uuringufirmaga Turu-uuringute AS.

AJAKAVA

13.00 Ürituse avamine

13.05 Tanel Paas

13.25 Martin Mölder

13.50 Väino Koorberg, «Millest mõtleb ajakirjanik, kui näeb tellist ehk kas meedial on maailmavaade»

14.15 Paneeldiskussioon: Ahto Lobjakas, Varro Vooglaid, Keit Pentus-Rosimannus, Tõnis Lukas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles