Punane ehmatus (1)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeremy Corbyn
Jeremy Corbyn Foto: AFP / Scanpix

Britid, ikka veel rabatud möödunud nädala keemiarünnakust keset Edela-Inglismaa linna, said sel nädalal korraliku järelobaduse, kui nende põhilise opositsioonipartei leiboristide liider Jeremy Corbyn seadis parlamendi ees kahtluse alla riigi valitsuse ja luureteenistuste versiooni Sergei Skripali ja tema tütre Juliaga juhtunust ning leidis, et Kremlit on ennatlik süüdistada.

See oli hetk, kui peaminister Theresa May poolele oli rivistunud kogu ülejäänud Briti poliitiline maastik, liberaalidest Šoti Iseseisvuspartei liidri Nicola Sturgeoni ja Brexiti-mehe Nigel Farage’ini. See oli hetk, mis pani ehmunult silmi pööritama ja oma liidrile vastu vaidlema isegi Corbyni enda parteikaaslased. Leidus vaid üks Corbyniga silmapaistvalt sama liini ajanud poliitik – Šoti Iseseisvuspartei endine liider Alex Salmond võttis Kremlit kaitsta oma jutusaates Vene propagandakanalil RT.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles