Politoloog Vene valimistest: Putini lähikondlased tahavad talle meelehead teha

Taavi Minnik
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valeri Solovei.
Valeri Solovei. Foto: SCANPIX

Pühapäeval, 18. märtsil on Venemaal presidendivalimised. Valimiste võitja on kõigile juba ette teada, seetõttu on Kreml üritanud inimeste valimiskastide juurde meelitamiseks luua kõigest väest nende valimiste ümber mingitki intriigi. Selleks on kaasatud valimiskarusselli skandaalitar Ksenija Sobtšak ja kommunist Pavel Grudinin. Sest, nagu räägib politoloog Valeri Solovei intervjuus arvamustoimetaja Taavi Minnikule, president Vladimir Putini lähikondlased soovivad talle viimaseks kuueaastaseks ametiajaks meelehead teha.

  • Eelseisev ametiaeg jääb Vladimir Putinile viimaseks, kõrge osalusprotsent ja toetus talle valimistel on tema lähikondlaste lahkumiskingitus.
  • Putini Venemaa jätkab pärast valimisi vanal sise- ja välispoliitilisel kursil.
  • Ksenija Sobtšakil on valida, kas jääda poliitikasse, saada ühes suures Vene telekanalis prime-time’il oma saade või asuda ühe Vene riigifirma asepresidendi kohale ja tegeleda meediakommunikatsiooniga.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles