Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Ahto Lobjakas: Reformierakonna uued rõivad (7)

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Reformierakonna tulevane juht Kaja Kallas avalikustas eile õhtul kirjas partei siselistile, et pakub uueks peasekretäriks välja Kert Valdaru. Täna tutvustas Kallas teda fraktsioonile.
Reformierakonna tulevane juht Kaja Kallas avalikustas eile õhtul kirjas partei siselistile, et pakub uueks peasekretäriks välja Kert Valdaru. Täna tutvustas Kallas teda fraktsioonile. Foto: Erik Prozes

Järgmisel nädalal Reformierakonna juhikrooni maast noppiv Kaja Kallas tuleb Eesti suurde poliitikasse väljaspoolt. Tema peasekretärikandidaat Kert Valdaru tuleb poliitika eesliinile samuti väljaspoolt.

Siit kumab paradoks. Reformierakond ei näi moodustisena, mida saaks juhtida inimesed, kes pole end erakonnas — või «perekonnas», nagu öeldi 2012. aasta südamepuistamise hetkel — üles töötanud. Autoriteetideks saanud, nagu öeldaks ühes teist tüüpi organisatsioonis.

Teiselt poolt ei ole tänane RE organisatsioon, mille sisemised autoriteedid omaksid juhipotentsiaali. Pärast Andrus Ansipi lahkumist 2014. aasta kevadel kordas ajalugu end kõigepealt isatapjaliku farsina, ohvriks Siim Kallas. Taavi Rõivas oli algusest peale õnnetus, mis ootas juhtumist. Hullem lugu oli Hanno Pevkuriga, kes näis olevat juhiks tõusnud ning Kristen Michali põrmu paisanud mingi sisedemokraatliku uuestisünni harjal. See, mis Pevkuriga juhtus, peaks olema Kaja Kallasele mõttekoht.

Tagasi üles