Henrik Roonemaa: troll pole kõiges süüdi

Henrik Roonemaa
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Roonemaa
Henrik Roonemaa Foto: Toomas Huik

Mõni päev tagasi sattusin lugema Andrew Keeni kuulsat raamatut «The Cult of the Amateur». See Ameerika Ühendriikides elav briti päritolu ettevõtja ja mõtleja kirjutab väga täpselt lahti, milleni viib see, kui uuel ajastul võib igaüks meist olla tegija: ajakirjanik blogis, kommentaator Facebookis, teadlane Wikipedias, kunstnik, muusik või kes tahes.

Ta kirjeldab maailma, kus tavainimese ja eksperdi sõnal on võrdne kaal ja pilab USA Ränioru eliiti, kes sellist kõigi eluvaldkondade «demokratiseerimist» kahel käel üles tõstab ja selle tulevikuks kuulutab, nägemata, milliseid pöördumatuid tagajärgi see ühiskondadele endaga kaasa toob. «Cult of the Amateur» ilmus muide juba 2007. aastal ehk ammu enne seda, kui kõik need asjad juhtuma hakkasid, millest ta kirjutab. Facebook oli tol ajal vaid üks pisike firma ning nutitelefonide revolutsioon polnud alanudki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles