Edasi 1989. aastal: rahutused Tiibetis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiibeti mungad ja nunnad Tiibeti lippudega.
Tiibeti mungad ja nunnad Tiibeti lippudega. Foto: Manish Swarup/AP

PEKING, 6.3 (TASS). Nagu teatab Xinhua agentuur, provotseerisid Tiibeti separatistid Hiina RV Tiibeti Autonoomse Rajooni halduskeskuses Lhasas eile rahutusi. Selle tagajärjel tapeti 11 inimest, üle saja sai haavata.

Kell 12 päeval, nagu teatas agentuur, alustas väike grupp munki ja nunnasid võimude poolt sanktsioneerimata rongkäiku, kutsudes üles Tiibeti iseseisvusele. Nendega ühines mitusada inimest, kes loopisid kividega politseijaokonda, korraldasid pogromme paljudes linna restoranides, kauplustes ja hotellides ning lõhkusid politsei transpordivahendeid. Xinhua märgib, et separatistid ründasid rahvavalitsuse ja Hiina KP kohaliku komitee hoonet.

Rahutuste ajal avati relvastatud rahvapolitsei töötajate pihta tuli, mille tagajärjel sai üks politseinik surma ja 40 haavata. Märatsev rahvahulk ründas ka meditsiinitöötajaid, kes üritasid anda esmaabi kokkupõrgetes kannatanutele. Agentuur kirjutab, et kirjeldatud olukorras oli politsei sunnitud avama vastutule.

Lhasas toimus veebruaris neli seadusevastast meeleavaldust, märgib Xinhua agentuur.

7.03.1989

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles