Rõivas: teise kursuse üliõpilane kukuks Savisaare majanduspoliitikaga läbi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits
Reformierakondlane Taavi Rõivas kirjutab oma ajaveebis, et Edgar Savisaare vastse raamatu «Majanduspoliitika» abil ülikooli teisest kursusest kaugemale ei jõuaks.

On üsna ambitsioonikas panna oma artiklikogumikule pealkirjaks «Majanduspoliitika». See eeldab, et autor teab, millest räägib. Veelgi parem - teada võiks rohkemgi, kui raamatusse mahub.

Savisaare puhul läks ses mõttes nihu, õige pealkiri raamatul peaks olema «Propaganda».

Kui seda raamatut võtta kui propagandaõpikut, on sealt kahtlemata üht-teist kõrva taha panna. Rein Toomla võiks seda oma tudengitele poliitilise maastiku illustratsiooniks soovitada küll.

Aga «Majanduspoliitika» inimeselt, kelle suurim majandusidee on tagasipöördumine hinnakontrolli ja plaanimajanduse juurde... Nojah. Ütleme lihtsalt nii, et Tartu Ülikoolis kukuks iga teise kursuse majandusüliõpilane sellise tööga läbi. Haledalt.

Esimesel kursusel oleks veel väike lootus, siis õpetab ka professor Olev Raju. Usun siiski, et ka tema kukutaks läbi.

Eks majandus ole alati olnud üks neist teemadest, milles võtavad sõna ka need, kes erialast haridust või taustateadmisi ei oma. Sellise pealkirjaga raamatu väljaandmine eeldab aga suurejoonelist suurushullustust.

Jääb vaid üle loota, et Savisaare raamat ei satu meie järeltulijate kätte aastakümnete pärast - jätaks aastatuhande alguse eestlastest jube nadi mulje. Ega nemad ei pruugi mäletada, et kaasaegsed suhtusid nii sellesse raamatusse kui autori majandusteadmistesse selge muigega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles