Postimees 1928. aastal: Tallinn lennuvahejaamaks

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna tähtis vahejaam. Helsingi-Berliini lennuühendus Tallinna kaudu. Poole päevaga Berliini.

Euroopa hellitatud reisijad, kellel aega vähe, eelistavad lennukit kõikidele teistele sõidukitele. Möödunud suvel oli Tallinn, mida oma geograafilise asendi poolest tähtsaks vahejaamaks lääne ja põhja Euroopa lennuühenduses pidada tuleb, lennuliinide võrgust välja jäänud.

Nagu meie ustavalt poolt kuuleme, kujuneb asi eeloleval suvel teiseks. Tallinna jääb Helsingi- Berliini lennuühenduse peatuskohaks, kuhu Saksa lennukid toovad reisijaid Berliinist ning, kust siis «Aeronauti» ja Soome «Aero» lennukid neid edasi Helsingi viivad.

Berliinist Tallinnani peavad ühendust maalennukid, kuna Tallinna-Helsingi vahel hüdroplaanid lendavad. Sarnaseid lende teostatakse iga päev peale pühapäeva. Reisijatel avaneb võimalus 12 tunniga Berliinist Helsingi jõuda, mis suurt aja kokkuhoidu tähendab.

Riias ühineb see lennuliin Moskva liiniga, mis võimaldab reisijatele näiteks Tallinnast üle Riia Moskva lennata, hoidudes sellega tülikast raudteesõidust Vene raudteel.

Nagu kuuleme, avatakse lennuühendus eelpool mainitud liinidel aprilli lõpu poole. 5.03.1928

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles