Margo Külaots: miks toasoe linnas odavneb ja maal kallineb? (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fortum Tartu Ropka katlamaja avamine. Ekskursioon.
Fortum Tartu Ropka katlamaja avamine. Ekskursioon. Foto: Margus Ansu

Eesti kaugkütte hindade vahel valitsevad hirmuäratavad käärid – meil leidub endiselt maa-asulaid, kus ühe megavatt-tunni eest ilma käibemaksuta tuleb maksta 80–85 eurot, sellal kui suuremates linnades on hinnad kuni kaks korda madalamad. Fortum Eesti ja Fortum Tartu juhatuse esimees Margo Külaots ennustab lõhe suurenemist.

Küllap tuletab veebruari pakane end meelde ka küttearvetel ja sooja eest peab maksma harjumuspärasest rohkem, samas pole paljud Eesti korteriomanikud viimaste aastate leebetel talvedel ilmselt märganudki, et kaugkütte toasooja ehk megavatt-tunni hind on tegelikult kahanenud nii Tallinnas, Tartus kui ka Pärnus.

Toon näite – Tartus on soojuse hind langenud alates 2015. aastast kaheksa protsenti, 48,90 euroni käesoleva aasta jaanuaris. Hind on kahanenud ka Tallinna võrgupiirkonnas, kus soojus maksab praegu 49,96 eurot megavatt-tunni eest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles