Peksa oleks ikka saanud (8)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatri NO99 juhid Ene-Liis Semper ja Tiit Ojasoo presidendi vastuvõtul Eesti Rahva Muuseumis.
Teatri NO99 juhid Ene-Liis Semper ja Tiit Ojasoo presidendi vastuvõtul Eesti Rahva Muuseumis. Foto: Madis Sinivee

Teater NO99, keda võib kohati pidada liiga elitaarse kunsti viljelejaks, tegi Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva kontsertlavastusega kannapöörde. Seni on olnud kontsertlavastused suunatud kitsale hulgale inimestele, kes presidendilt kutse saanud. NO99 valis massikultuuri, milles pigem telerivaatajaid kui ERMi kutsutuid eelistati. Viimased võisid küll nina kirtsutada, aga EV 100 ongi kogu rahva, mitte ühe promilli valitute pidu.

Võiks ju rääkida ka kunstilisest tasemest, aga see kõikus stseenist stseeni: Elleri «Kodumaine viis» tõi kananaha ihule, järgnenud autostseen kadus aga unustusehõlma. Ja rahvaviis pani kogu pere jälle kaasa laulma. Selline see lavastus oligi.

Nagu ka hinnangud sellele – seinast seina. Selge on, et juba varasemast kujunenud foon ei võimaldanudki üksmeelsel heakskiidul tekkida. Võib arvata, et ka lihtsalt Arvo Pärdi muusikat mängides oleksid nad ikka peksa saanud.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles