Postimees 1998. aastal: Alex Lepajõe neli aastat võltspassiga illegaalselt Eestis

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alex Lepajõe ja Merle Palmiste 1999. aastal
Alex Lepajõe ja Merle Palmiste 1999. aastal Foto: PM/EMF/ANDER ILP

Vene ajal Läände põgenenud Alexander Lepajõe elas viimased neli aastat võltspassi kasutades illegaalselt Eestis, väidab piirivalve.

Alexander Lepajõe jäi Tallinna lennujaamas vahele 28. veebruari keskpäeval, vahetult enne väljalendu Helsingisse. Passikontrolör hakkas kahtlema talle esitatud Eesti passis, mis oli välja antud 43-aastasele mehele. Kontrollimisel selgus, et passis on oskuslikult vahetatud omaniku foto. Ülekuulamisel tunnistas passi esitanud reisija pärast pikka puiklemist, et tegelikult on ta 36-aastane Alexander Lepajõe.

Lepajõe sai tuntuks 1984. aastal, kui ta koos kaaslastega põgenes Tallinna olümpiakeskuse sadamast varastatud päramootoriga kummipaadil Eesti põhjarannikult Soome ja sealt edasi Rootsi. Seejärel kerkis tema nimi avalikkuse ette seoses Soomes toimunud juveeliäri rööviga.

Piirivalveameti juurdlusosakonna amentniku sõnul on Lepajõe elanud võltspassi kasutades ja seega illegaalselt Eestis viimased neli aastat. Ühe oletuse järgi ei tahtnud kunagine paadipõgenik end legaliseerida, kuna tema sünnikoht on Dnepropetrovsk ning tal oleks tekkinud probleeme Eesti kodakondsuse saamisega.

3.03.1998

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles