Edasi 1990. aastal: küsimusi saadikukandidaadile

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Tonka
Enn Tonka Foto: Edasi

Tartu EPT asejuhataja, Tartu Töökollektiivide Liidu esimees ENN TONKA. NLKP liige, abielus, peres kasvamas poeg ja 2 tütart, lõpetanud 1977 TÜ juristidiplomiga. Kandideerib 39. valimisringkonnas. Üles seatud Eesti Töökollektiivide Liidu poolt.

-Valijad ei tea sinust suurt midagi. Kuidas kavatsed kasutada valimisteni jäänud nappi aega enda tutvustamiseks?

«Eelkõige tahan palju esineda. Jään valimiskampaania ajaks puhkusele. Arvan, et valimiskampaaniat ja igapäevast tööd ei saa ühel ajal hästi teha. Töö ei tohi kannatada ühiskondliku tegevuse tõttu. Kavatsen minna esinema ja ennast tutvustama sinna, kus palju rahvast koos. Näiteks sõlmitakse majandeis kollektiivlepinguid.»

-Oled NLKP liige. Kas sa ei karda, et valijad teevad sellest vastavad järeldused?

«See, et omal ajal kommunistliku parteisse astuti ja et nüüd välja astutakse, pole uhkustamiseks. Mulle meenub siinkohal tuntud ütlus: «Tere, sa ikka pätt, aga ma juba ammu miilits!» Suhted komparteiga klaarin peale EKP kongressi.»

-Kui sind valitakse rahvasaadikuks, tuleb sul suurem osa ajast Tallinnas olla. Kuidas vaatavad sellele kodused?

«Ma pole naise luba küsinud. Ta on alati minuga nõus ja toetab minu ettevõtmisi täielikult. Tal on minu eemalviibimisega kogemusi. Kui mind kaheks aastaks ohvitseriks võeti, siis meil oli juba laps ja abikaasa ootas teist. Ta tuli minuta toime.»

28.02.1990

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles