Nädala nägu: kullakillud külalistelt

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiavõitja Pierre Vaultier.
Olümpiavõitja Pierre Vaultier. Foto: DIMITAR DILKOFF/AFP/Scanpix

Olümpiakuld on alati kallim kui materjal, millest see on tehtud. Kui oled suutnud nelja aasta taguse esikoha üle kullata, siis seda enam. Kes küll raatsiks sellist autasu käest anda?

Prantsuse lumelaudur Pierre Vaultier oli aga hoobilt valmis poole oma kullast eestlastele loovutama. «Väga-väga hästi!» vastas olümpiavõitjana üle lõpujoone tuhisenud Vaultier mõni minut pärast finišeerumist sulaselges eesti keeles küsimusele, kuidas tal läheb. Eestlanna Kadri Pihlaga abielus olev Vaultier käib kevaditi koos perega Eestis puhkamas ja akusid laadimas, nii on meiegi maa talle tugevalt südame külge kasvanud.

Tallinnas sirgunud Natalja Zabijako medalit iluuisutamises tahtis samuti nii mõnigi servapidi Eesti nimele kanda. Aga kullakilde peabki Eesti neil mängudel püüdma siit-sealt, sest meil endal olümpiavõitjat praegu võtta pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles