Nädala nägu: oligarhide magatajast poliitikute hukutajaks (1)

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nastja Rõbka.
Nastja Rõbka. Foto: Instagram

Vene opositsioonipoliitiku Aleksei Navalnõi uuriva ajakirjanduse lõpptulemit, mille keskmes figureerib 21-aastane Nastja Rõbka, on Youtube’is vaadatud juba ligi 5,5 miljonit korda.

Jääb aga küsimus, miks postitas naine pildid ja videomaterjali endast koos Vene ärimehe Oleg Deripaska ja asepeaminister Sergei Prihhodkoga alles aasta pärast Norra lõbureisi ja mis oli tema motivaator.

Huvitavaks muudab kogu loo seegi, et Rõbka raamat «Miljardäri võrgutamise päevik», mis kirjeldab afääri detailselt, ilmus juba mullu. Niisiis pole võimalik, et võimud skandaali ette ei näinud.

Venemaa raadiojaama Ehho Moskvõ asepeatoimetaja Olga Butškova sõnul ringleb versioon, et skandaal on hoopis Vene peaministri Dmitri Medvedevi ning Prihhodko klanni ja Venemaa riikliku naftagigandi Rosnefti juhi Igor Setšini omavahelise võimuvõitluse tagajärg.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles