Nädala nägu: puhta sõna vägi

Neeme Korv
, Postimehe arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Religiooniloolane, filoloog ja tõlkija Marju Lepajõe pälvis Enn Soosaare eetilise esseistika aastaauhinna.
Religiooniloolane, filoloog ja tõlkija Marju Lepajõe pälvis Enn Soosaare eetilise esseistika aastaauhinna. Foto: Raul Mee

Puhtad tekstid puhastavad inimest. Nii ütles oma tänukõnes Enn Soosaare eetilise esseistika aastauhinna värske laureaat Marju Lepajõe, viidates mehele, kelle nime preemia kannab.

Need, kes Soosaarega tema eluajal kokku puutusid, arutlevad sageli: «Mida küll Enn sellest või teisest arengust või sündmusest arvanuks?» Ka allakirjutanu tema Postimehe-lugude toimetajana on korduvalt nii mõelnud. Miks? Sest puhastes sõnades on vägi ja sõnumis tähendus.

Parimaid vastuseid annavadki praegusajal need esseistid, kes pälvivad Soosaare preemia, satuvad nominentide ja kandidaatide hulka. Inimesed, kes kirjutavad mõtestavaid tekste mitte ainult valitud eliidile, vaid suudavad kõnetada kogu ühiskonda. Inimesed nagu Marju Lepajõe. Hea, et meil neid on. Loeme ja saame kõik targemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles